fbpx
wat is marketing?

Marketing voor je bedrijf

Via marketing bepaal je hoe een organisatie zich naar buiten profileert. Ook bedenk je hoe je nieuwe klanten bereikt en hoe je aan hun wensen en behoeften tegemoet komt. Met een strategie en plan ga je strategisch te werk zowel offline als online. 

Marketingstrategie

De oudste en nog steeds meest effectieve vorm van marketing is mond tot mond reclame; klanten die hun ervaringen delen met potentiële klanten. Je kunt constateren dat op dit gebied door de jaren heen niks is veranderd. Wat er wel gewijzigd is de manier. Nu wordt er online via reviews en forums veel meer aan digitale mond tot mond reclame gedaan. Wat ervoor zorgt dat de hele wereld je regio kan zijn om te handelen i.p.v. enkel lokaal, regionaal of landelijk. Althans als dat het doel is met je bedrijf. Want dan zie je dit terug in je marketingplan en marketingstrategie. Een marketingbureau helpt je met dit plan op te stellen en de strategie uit te werken.
O.O.M Marketing is een communicatie- en marketingbureau in Zeeland die adviseert, mee helpt of coached bij marketing en communicatie.

marketingbureau zeeland

Marketingbureau in Zeeland; dichtbij met korte lijntjes 

Wij staan bekend als een marketingbureau die meer biedt dan enkel marketing. Onze dienstverlening gaat van A tot Z. Dat betekent volledig betrokken bij jouw organisatie op gebied van marketing, communicatie en PR vanuit Middelburg, Zeeland. 

Offline marketing

Dit is een verzamelbegrip voor alle marketingactiviteiten die gericht zijn op directe communicatie met specifieke doelgroepen zonder het gebruik van digitale media. Zoals het versturen van mailings en nieuwsbrieven per post. Het maken van artwork zoals; huisstijl items, flyers, brochures en presentaties. Het inzetten van een promotie teams, het interviewen van relaties, klanten en medewerkers. Het onderhouden van contact met relaties via relatiegeschenken. Maar ook adverteren in huis-aan-huis bladen en dagbladen, buitenreclame zoals abrireclame borden, tijdschriften, televisie-, bioscoop- en radioreclame.En zo kunnen we nog meer marketingactiviteiten benoemen die ervoor zorgen dat offline de naamsbekendheid van je organisatie grondig wordt geprofileerd.

Online Marketing

Internetmarketing of online-marketing is een vorm van marketingactiviteiten van producten en diensten via internet. Online marketing omvat internetreclame. Maar evengoed minder directe vormen zoals via zoekmachine, affiliate, e-mail, banner en via sociale media. De laatste jaren is reclamemarketing via het internet uitgegroeid tot de grootste reclamemarkt. Twee belangrijke pijlers van de hedendaagse online marketingstrategie zijn: zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachinemarketing (SEA). Met SEO wordt een website geoptimaliseerd om vindbaar te zijn in het organische (onbetaalde) gedeelte van de zoekmachines. Met SEA worden de betaalde kanalen van de zoekmachines benut, zoals: Google Adwords en Shopping.