fbpx

Hoe en waar begin je?

Wat heb je nodig om te vloggen voor bedrijven?

Apparatuur, goede zin en een onderwerp. Daar beginnen we mee. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk en het helpt je enthousiasme te verhogen. Het is namelijk wel prettig als je, ondanks de weerstand, er echt zin in hebt om aan het woord te gaan. De spanning in het begin hoort erbij. Dat is het onbekende, eenmaal daar doorheen ga je er volledig voor. We kunnen ons voorstellen dat je eerst wilt uitproberen of vloggen ook echt bij jouw organisatie hoort. Wij namen vloggen in ons aanbod op nadat we het zelf ook probeerden. De vraag kwam in eerste instantie vanuit een klant. We investeerden niet gelijk in dure apparatuur om te testen. De drempel moest laag zijn, onze weerstand was namelijk groot. We begonnen te vloggen met een smartphone, editen het filmpje en deelden het op alle sociale kanalen van de klant. Later starten we zelf ook met vloggen. Het begin was gemaakt. En het bereik was heel groot. We waren om. Nu jij nog. 

Vloggen met je telefoon

Maak het je vooral eerst makkelijk om te beginnen. Meeste smartphones zijn uiterst goed en geschikt om mee te vloggen. Een dure investering in apparatuur is niet als eerst nodig . We kochten wel een professionele smartphone microfoon en selfiestick. De laatste werkt op bluetooth waardoor deze op afstand te bedienen is. Ook kan je hem als statief ergens plaatsten wat veel mogelijkheden biedt om op te nemen. Zo overhandigden we de set aan onze klant. Wij deden de voorbereidingen zoals apparatuur, onderwerp, interview en het editen van de video. Zij deden zelf het echt werk op gebied van praten en de set bedienen. Met succes! Het bereik van een vlog is namelijk groter dan een bericht met foto en tekst op social media. Er zijn meer voordelen aan verbonden; het is persoonlijker, zorgt voor verbinding met degene die de vlog beluistert en bekijkt en het is interactief. 

Onze tips: bereid je goed voor, heb zin en zet door! Het is best haalbaar wekelijks 1 vlog op te nemen en te delen met jouw publiek.

VLOGGEN VOOR BEDRIJVEN

Maak de stap zo 
klein mogelijk 

wanneer je wilt vloggen voor je organisatie, bedrijf of merk

Vloggen iets voor jouw organisatie? Natuurlijk wel. Laat je zien en horen aan jouw publiek en bereik meer mensen dan je ooit durfde te dromen. Je hebt zoveel moois te vertellen. Een vlog is kort, duidelijk en krachtig. We helpen je de eerste stappen te maken en gewoon te beginnen. 
Kom meer te weten over hulp bij vloggen. 

vloggen

Bereik direct je publiek met vloggen voor je bedrijf