fbpx

Zoekwoorden onderzoek uitvoeren

Waarom een zoekwoorden onderzoek belangrijk is voor je bedrijf?

Een zoekwoorden onderzoek wordt vaak uitgevoerd voor internet marketing en SEO doeleinden. Het helpt bij het vinden van de meest relevante en effectieve zoekwoorden die mensen gebruiken om naar informatie of producten online te zoeken. Door te begrijpen welke zoekwoorden mensen gebruiken, kan je je inhoud en marketing strategieën daarop afstemmen om beter gevonden te worden in zoekmachines en meer verkeer naar je website te genereren.

Heb je al een website?

Geen probleem, dan bekijken we per webpagina de zoekwoorden en brengen advies uit aan de webbouwer hoe de pagina te optimaliseren t.g.v. je online vindbaarheid. Of wij doen het in opdracht van jou. Tijdens een zoekwoordenonderzoek wordt de concurrentie ook onder de loep gelegd. Het is namelijk wel belangrijk om je online te onderscheiden t.o.v. concurrentie en concullega’s. Je vist namelijk allemaal in dezelfde online vijver. 

Zoekwoorden onderzoek is een belangrijk onderdeel van online marketing

Een zoekwoordenonderzoek is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en online marketing. Het helpt bedrijven om de juiste zoekwoorden te bepalen waarmee hun doelgroep zoekt op zoekmachines zoals Google. Door de meest relevante zoekwoorden te identificeren en hier vervolgens op te focussen in hun online content, kunnen bedrijven hun online zichtbaarheid vergroten en meer organisch verkeer naar hun website trekken. Een zoekwoordenonderzoek begint meestal met het identificeren van de belangrijkste categorieën of thema’s waarin een bedrijf actief is. Van daaruit kan er gekeken worden naar specifieke zoekwoorden en korte zinnen die relevant zijn voor die categorieën. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door gebruik te maken van tools zoals Google Keyword Planner, Ubersuggest of SEMrush. 

Zoekvolume en de concurrentie

Het is belangrijk om te kijken naar zowel het zoekvolume als de concurrentie op die zoekwoorden om te bepalen welke zoekwoorden het meest nuttig zijn om te targeten. Zoekwoorden met een hoog zoekvolume en een lage concurrentie zijn idealiter de beste keuze. Bovendien is het ook belangrijk om te kijken naar de intentie achter de zoekwoorden, aangezien sommige zoekopdrachten meer gericht zijn op het doen van onderzoek terwijl andere gericht zijn op aankopen. Door de intentie achter bepaalde zoekwoorden te begrijpen, kan een bedrijf hun content optimaliseren om beter te voldoen aan de behoeften van hun doelgroep. Door een grondig zoekwoordenonderzoek uit te voeren, kan een bedrijf de juiste zoekwoorden identificeren om te targeten, hun online zichtbaarheid vergroten en meer organisch verkeer naar hun website trekken.

ZOEKWOORDENONDERZOEK VOOR JE WEBSITE
EN DE ONLINE VINDBAARHEID

Een onderzoek naar zoektermen & woorden 
en deze toevoegen aan je website, zorgen dat je
 online vindbaar bent voor je doelgroep en publiek.

Iedereen wil namelijk als eerste boven aanstaan met de website wanneer iemand op zoekt gaat naar een dienst of product dat je als organisatie, bedrijf of merk aanbiedt. Een zoekwoordonderzoek is onderdeel van SEO. Kom meer te weten over het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek en neemt contact op.   

zoekwoorden

Je publiek en doelgroep bereiken door en met
een gedegen zoekwoorden onderzoek