fbpx

Zoekwoorden onderzoek uitvoeren

Hoe doe je een zoekwoordenonderzoek?

Het is geen geheim dat grondig onderzoek kansen, bedreigingen en mogelijkheden aan het licht brengt. Dat geldt ook voor een zoekwoordenonderzoek. Het best plan je een onderzoek naar de juiste zoekwoorden in voordat je een website bouwt. Waarom vraag je nu misschien af? De zoektermen en woorden die uit het onderzoek naar voren komen, gebruik je namelijk om het menu, de teksten en de url’s van je website te maken. Het is dus een hele handige tool om een begin te maken en je website zo precies mogelijk vorm te geven. Tenslotte is het belangrijkste dat je gelijk online vindbaar bent voor je doelgroep en publiek.

Heb je al een website?

Geen probleem, dan bekijken we per webpagina de zoekwoorden en brengen advies uit aan de webbouwer hoe de pagina te optimaliseren t.g.v. je online vindbaarheid. Of wij doen het in opdracht van jou. Tijdens een zoekwoordenonderzoek wordt de concurrentie ook onder de loep gelegd. Het is namelijk wel belangrijk om je online te onderscheiden t.o.v. concurrentie en concullega’s. Je vist namelijk allemaal in dezelfde online vijver. 

Zoekwoordenplanner

We verzinnen de zoektermen niet zomaar. Neen een zoekmachine heeft de antwoorden op welke zoekwoorden het best in het overzicht en uiteindelijk je website terecht moeten komen. Want je kunt nog zo overtuigd zijn dat die ene term erin moet, als er niet op gezocht wordt volgens de zoekmachine doet hij voor je vindbaarheid online ook helemaal niks. De zoekwoordplanner van een zoekmachine slaat van miljoenen mensen hun zoekgedrag op. En in die ‘gratis ‘database kunnen wij per land, stad of dorp terug vinden welke term bij jouw organisatie, merk of product past en een bovendien een toegevoegde waarde heeft. Maar het blijft mensenwerk de juiste te selecteren per pagina. Daarom is het belangrijk om ook de concurrentie toe te voegen aan het onderzoek. 

ZOEKWOORDENONDERZOEK VOOR JE WEBSITE
EN DE ONLINE VINDBAARHEID

Een onderzoek naar zoektermen & woorden 
en deze toevoegen aan je website, zorgen dat je
 online vindbaar bent voor je doelgroep en publiek.

Iedereen wil namelijk als eerste boven aanstaan met de website wanneer iemand op zoekt gaat naar een dienst of product dat je als organisatie, bedrijf of merk aanbiedt. Een zoekwoordonderzoek is onderdeel van SEO. Kom meer te weten over het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek en neemt contact op.   

zoekwoorden

Je publiek en doelgroep bereiken door en met
een gedegen zoekwoorden onderzoek