fbpx
WAT IS SOCIAL MEDIA marketing?

Social Media Marketing

Social Media Marketing is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel is van hun marketingstrategie. Social media kan helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid van het bedrijf en het bereiken van een groter publiek. Het kan ook helpen bij het opbouwen van relaties en interactie met klanten, wat kan leiden tot meer betrokkenheid en loyaliteit. Door regelmatig te posten en te reageren op vragen en reacties van volgers, kan een bedrijf ook een sterker merkimago opbouwen. Kortom, social media biedt veel kansen voor bedrijven om zich te promoten en verbinding te maken met hun doelgroep.

Social Media Marketing Strategie en – Plan

Marketingstrategie

Het opstellen van een social media strategie is cruciaal als je succes wilt behalen met je marketing en communicatie via je media kanalen. Een strategie past bij je bedrijfsvoering en bedrijfscultuur. Het best maak je een concreet stappenplan. Je beoordeelt van te voren waar je publiek en doelgroep zich bevindt, welke sociale kanalen ze gebruiken en hoe ze willen aangesproken worden. Want je publiek is niet altijd actief op alle online platformen. Het dus belangrijk om van te voren na te denken welke klantenreis jouw doelgroep bewandelt. Ook bekend als de ‘customer journey’. Voor je begint met het publiceren van content met passende artwork, zorg je dat al je profiel geactualiseerd zijn. 

Marketingplan

Met een concrete strategie kan je efficiënt aan de slag en geef jij je strategie vorm in een social media plan. Je doelen zijn namelijk bepaald. Zorg ook dat je plan succes begint en dit ook blijft. Hiermee bedoelen we; maak een contentkalender. Hier maak je overzichtelijk welke gegevens je nodig hebt om professionele posts op te stellen. Vanuit die positie maak je namelijk contact met je publiek en doelgroep. Sociale media zijn bedoeld om in gesprek te gaan met elkaar. Het is dus erg belangrijk om regelmatig van jezelf te laten horen. Het belangrijkste doel bij sociale media is het creëren van betrokkenheid. Deel ervaringen, successen en diensten die iets toevoegen voor je publiek. Blijf professioneel als je een bedrijf vertegenwoordigt. Ook als je gaat vloggen en dit deelt op sociale platformen. 

SOCIAL MEDIA BEDRIJF ZEELAND

Social media uitbesteden?  
O.O.M Marketing
verzorgt het voor jou

Wij staan bekend als een marketingbureau die meer biedt dan enkel marketing. Dus ook voor het actueel houden van jouw social media en het maken van landingspagina’s die aansluiten bij je social media strategie. Onze dienstverlening en hulp gaat door de hele organisatie.
Dat betekent betrokken bij jouw organisatie op gebied van marketing & communicatie .